Optimalisatie

Wat u moet doen om uw website te optimaliseren

 

Veel bedrijven zijn op zoek naar het gouden ei. Zij willen weten wat zij moeten doen om hun website goed vindbaar te maken. Helaas is het antwoord niet eenvoudig. De methode is afhankelijk van een aantal basisfactoren zoals doelgroep, keywords en concurrentie. In de uitvoering zijn globaal drie voorwaarden van het grootste belang. Ongeacht branche of keyword:

  1. De techniek van uw website moet voor de spiders van Google goed indexeerbaar zijn – zij moeten hier vlot de informatie uit kunnen halen die voor Zoekmachine Optimalisatie van belang is. Vertragende factoren als bijvoorbeeld Flash dienen zoveel mogelijk vermeden te worden. Ook het gebruik van Frames en Tabellen werkt negatief door op het bepalen van de relevantie tussen pagina’s, keywords en teksten in het algemeen.
  2. De content – met name de tekstuele content – moet SEO-vriendelijk zijn geschreven – Als SEO-Tekstschrijver helpen wij Google begrijpen wat er staat. Waar wij het over hebben. En bij welke relevante onderwerpen wij gevonden willen worden. Dat gaat verder dan alleen vindbaarheid op keywords doordat Google de laatste jaren flink heeft geinvesteerd in taalkundige semantiek. De betekenisleer en de relatie tussen woorden.
  3. Online Netwerken – LinkBuiling, Social Media etc. – mag niet worden overgeslagen – Vaak zijn bedrijven blij wanneer hun nieuwe website naar wens online staat. Toch houdt de Zoekmachine Optimalisatie daar niet op. Een website heeft niet alleen een interne navigatie, ook offsite is het zaak dat hij wordt opgenomen in een groter geheel. LinkBuilden en een goede Social Media Strategie versterken zo de SEO-waarde van de website. Voor veel bedrijven geldt dat hier de online concurrentieslag pas begint. Mits de website zoekmachinevriendelijk is.

Laat uw website KOSTENLOOS beoordelen door een SEO-expert

Wil u weten of uw website aan deze basisvoorwaarden voldoet? Neem dan vrijblijvend en geheel kosteloos contact op met GLOBAL LEXIS | SEO Tekstschrijver.

Een SEO-Scan is bij ons geheel GRATIS.