Commercieel schrijven

Een mooie strategie, maar wat doen we ermee?

Een Marketing Strategie gaat pas echt wat opleveren zodra u het toepast in de praktijk. Mooie plannen leveren pas wat op wanneer uw klanten zich er – bewust of onbewust – in herkennen. Wanneer het aansluit bij hun verwachtingen van u of uw product. Het is daarom belangrijk dat u de strategie doorvoert in uw bedrijf. Bij de productontwikkeling, de prijsbepaling en de reclame uitingen. De juiste communicatiestijl is hierbij essentieel.

Commercieel schrijven kunt u leren

U bent misschien niet van plan om al uw teksten zelf te schrijven. Toch zullen de nodige documenten uw bedrijf verlaten. Denk aan e-mails, offertes, een kerstboodschap etc. Even zelf een tekst schrijven die aansluit bij uw Marketing Strategie is onvermijdelijk. Daarom is het zaak dat u weet hoe u een commerciële tekst opmaakt. Hoe u de lezer overtuigt. En wat de bouwstenen zijn van een overtuigende tekst. Een tekst die converteert.

Schrijven wordt gemakkelijk wanneer u de basis kent

Voor veel mensen is het schrijven van een zakelijke tekst niet gemakkelijk. Zij twijfelen over hun woordkeus en merken dat ze onvoldoende kennis hebben om een goede structuur op te zetten. Het ontbreekt hen niet aan kennis van de Nederlandse taal. Maar wel aan de zekerheid dat hun tekst de doelstelling zal behalen. Toch hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. Want commerciel schrijven is – meer dan bijvoorbeeld literair schrijven – een vaardigheid. Het is nauwelijks een creatief vak. Wie de basis kent schrijft al snel zelf een goede tekst.

Training Commercieel Schrijven op maat

GLOBAL LEXIS GROUP is geen trainingsinstituut in de traditionele zin. Wij organiseren geen trainingen waarop u zich in kunt schrijven. U kunt bij ons wel terecht voor een training op maat. Omdat wij de stellige overtuiging hebben dat een goede tekst altijd samengaat met een weloverwogen Marketing Strategie. Waarbij we eerst gezamenlijk kijken naar de boodschap. Pas dan krijgt uw tekst een grote meerwaarde. De Training Commercieel Schrijven wordt dan ook altijd toegespitst op uw bedrijf. Of u nu alleen de training volgt of met een hele groep.

Bel 06 29563450 of neem contact op over de Training Commercieel Schrijven

Het schrijven van teksten uitbesteden? Weet waar u op let

Bij belangrijke teksten kan het zinvol zijn om het tekstschrijven uit te besteden. Denk aan webteksten, advertorials, persberichten, folders, flyers en en meer.GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver is al jaren nummer 1 als het gaat om het uitbesteden hiervan. Met name wanneer u met uw teksten de vindbaarheid in Google wilt vergroten. Het zogenaamde SEO Tekstschrijven.

Voor meer over commercieel schrijven of SEO webteksten kijk bij GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver